Vi har i tidligere innlegg tatt for oss de forskjellige fakturaprogrammene som tilbyr fakturering i EHF formatet. Dette er noe de de fleste seriøse leverandørene av fakturaprogram tilbyr.

Norges største og mest brukte fakturaprogram Conta Faktura har hatt denne muligheten i mange år. Men muligheten ble fjernet for gratisbrukere på tampen av 2020. Du vil nå måtte ha abonnementet Standard til 99,- kr måneden for å kunne send EHF.

Gratisbrukerne til Conta kan ikke lenger sende EHF, men de er ikke de eneste. Rundt i Norge er det mange som har behov for å sende fakturaer av og til, der mottaker krever at den skal komme i EHF formatet. Å skifte fakturasystem kun for å kunne sende EHF vil for mange være en stor og tidkrevende jobb.

Vi har sett litt på hvilke muligheter som finnes for deg som har behov for å sende EHF, men som ikke vil binde deg til dyre abonnement og nye løsninger. For de fleste vil det å betale stykkpris være det beste alternativet.

Det er ikke mange tjenester som tilbyr stykkpris uten noen abonnement kostnader. Den eneste som vi har funnet er SendEHF.no.

SendEHF.no reklamerer på nettsiden sin med «Send faktura og kreditnota i EHF-formatet til alle godkjente norske mottakere, enkelt og rask på noen få minutter.«. Vi kan bekrefte at dette stemmer. Fra vi opprettet konto til vi hadde første EHF klar til utsendelse tok det ikke lange tiden.

Hos SendEHF.no’s fyller du på klippekort før du kan sende ut fakturaen eller kreditnotaen. Utsendelse av EHF er litt dyrere enn hos de fleste fakturaprogrammene. Men SendEHF tilbyr kvantumsrabatter ved kjøp av flere klipp og du slipper fordyrende måneds- eller årsabonnement.

Systemet er lagt opp slik at du registrerer all informasjonen som du finner igjen på fakturaen, i tillegg har du mulighet til å laste opp vedlegg som blir lagt sammen med EHF dokumentet. Innlegging av informasjonen gjøres i et stegvis og ryddig brukergrensesnitt.

Når du er ferdig med å legge inn informasjonen har du to valg. Det er enten å lagre som kladd for redigering senere, eller å sende den til mottaker.

Når dokumentet er sendt er din jobb over. Da tar SendEHF.no over og sørger for at det blir levert korrekt til ønsket mottaker. Etter at mottaker har fått tilsendt EHF dokumentet vil du få en bekreftelse på dette, både i programmet og på e-post om det er ønskelig.

Konklusjon

Dersom du har et fakturaprogram som støtter EHF så er det selvsagt ingen grunn til å bruke denne tjenesten, men har du av ulike grunner ikke det er SendEHF.no et enkelt og brukervennlig alternativ som vil passe for de fleste.

Lenke til nettsted: https://www.sendehf.no

Laget av: Systemsmia