Det er mange bedrifter som har kunder som ønsker å handle på kreditt. Når kunden handler på kreditt så betyr det at de får varer eller det blir utført tjenester, og at disse på et senere tidspunkt blir betalt.

I tilfeller der du kan tape store beløp er det viktig å vite mest mulig om den nåværende økonomiske situasjonen til kunden. Det vil også være av interesse å vite økonomiske nøkkeltall og betalingsanmerkninger tilbake i tid.

Når du har disse opplysningene tilgjengelige vil det være enklere for deg å ta den viktige beslutningen om det skal innvilges eller avslås kjøp på kreditt.

Kredittsjekk av dine kunder kan gjøres på flere forskjellige måter. Du kan enten tegne abonnement hos et firma som tilbyr dette, eller du kan få det integrert i fakturaprogrammet som du bruker. Det er i dag flere tilbydere av fakturaprogram som har integrert mulighet for kredittsjekk i fakturaprogrammet sitt.

Det de alle har felles er at du for en liten kostnad får hentet ut en grundig økonomisk framstilling av bedriftens betalingsmuligheter.

Vi har her satt sammen en oversikt over fakturaprogram som har kredittsjekk integrert, samt prisen på en enkel kredittsjekk.

  1. Cretica Faktura – 79,- per kredittsjekk
  2. Fakturanett – 85,- per kredittsjekk
  3. Conta Faktura – 98,- per kredittsjekk

Hugs at de fleste tilbyderne opererer med kvantumsrabatt ved kjøp av flere kredittsjekker.

Kredittsjekken og den økonomiske informasjonen som hentes ut er lik på de forskjellige tilbyderne, og det er ikke noen som tilbyr «bedre» kredittsjekk enn noen andre på listen.