Billity er et fakturaprogram som kom ut første gang i 2007, og fakturaprogrammet sikter seg inn på det skandinaviske markedet. Samme system kan bli brukt både i Danmark, Sverige og i Norge. Forskjellen på Billity i disse landene er i hovedsak språkdrakten.

Fakturaprogrammet finnes i tre versjoner, fra gratisversjon og til pro-versjonen som er priset til 99,- i måneden. Gratis versjonen som vi har testet har en del begrensinger, slik som for eksempel maks 100 kunder og fakturaer.

Når du har logget inn i systemet og registrer informasjon om hvor bedriften er tilhørende, samt hvilke valutaformat du ønsker å bruke kommer du til hovedsiden i systemet.

Det som kommer opp på denne skjermen er litt misvisende, da du i gratis versjonen kun har tilgang til Kunder og Produkter. For å få tilgang til tilbud og statistikk må du oppgradere til en av betalversjonene.

Fra denne hovedmenyen oppretter vi raskt og enkelt kunder og produkter.

Når du skal opprette en ny faktura så er dette også enkelt. Hele oppsettet er veldig selvforklarende og det er vanskelig å gjøre feil. Vi likte veldig godt muligheten for å opprette kunder og produkter direkte fra denne skjermen.

Du kan i tillegg bestemme hvilke språk du ønsker det skal være på fakturaen (skandinaviske + engelsk) og hvilke valuta du ønsker å bruke. Endre valuta er ikke mulig i gratisversjonen.

Etter at en faktura er opprettet kan du bestemme hvordan denne skal sendes til kunden. Du får da opp alternativene E-post, Brev eller e-faktura. I gratisversjonen av systemet er det kun E-post som er mulig å bruke.

For å bruke Brev og e-faktura må du oppgradere og betale en stykk pris per utsendelse.

Vi synes det er rart at du må ha en betalingsversjon av systemet for å kunne sende fakturaen som brev fra systemet. Hos andre aktører er dette ikke nødvendig, når det er sagt så kan du selvsagt laste ned en PDF versjon av fakturaen og skrive denne ut selv.

I gratis versjonen av Billity er det ikke så mye annet du kan gjøre. Går du for Pro versjonen av systemet til 99,- i mnd får du tilgang til en del mer funksjonalitet.

Fakturasystemet føles raskt i bruk og det er lite ventetid. Utenom at det noen plasser er en blanding av norsk/svensk/dansk språk og at vi hadde store problemer med å tilbakestille passordet da vi glemte det er systemet raskt og greit i bruk.

Konklusjon

Dette er et helt greit fakturasystem som virker raskt og enkelt, og for en førstegangs fakturerende er dette et greit program å starte med.

Det som trekker mest ned er begrensningene som gratis versjonen tilbyr. De er ganske minimale og du får tilgang til mye mer funksjonalitet ved å bruke gratisversjonen av for eksempel Cretica Faktura eller Debet Faktura.

Om du trenger mer funksjonalitet og er villig til å betale for det så er ikke 99,- i mnd avskrekkende. Men også her er det andre fakturasystemer som tilbyr mer til lik eller ganske lik pris.

Fakturasystemet mangler en del «nødvendig» funksjonalitet, slik som muligheten til å kredittsjekke dine kunder, sende faktura i EHF og KID på faktura.

Vi anbefaler derfor at du heller går for et av de mer etablerte fakturasystemene som du finner i Norge.

Informasjon

Lenke til nettstad: https://billity.com/nb

Jevnlig oppdatert: Ja

Laget av : Imagineit AB (Ikke lett å finne det ut)

Siste sjekket: 07/09/2019