Fakturasystemet Fakturanett som vi tidligere har hatt en brukertest av, har annonsert at de kommer med en ny prismodell.

Tidligere reklamerte Fakturanett med at de var et 100% gratis fakturasystem. En bruker som har kommentert på Fakturanett sine sider på Facebook mente at dette ikke stemte da en måtte oppgradere til gullpakka til 1490,- for å få tilgang til all funksjonalitet.

Nå har Fakturanett kommet med en ny prismodell, en prismodell som gjør at du betaler for det du bruker og ikke en fast avgift slik som tidligere.

Fakturanett skriver på sine nettsider at den gjennomsnittlige kunde har et forbruk/kostnad på ca 50,- i måneden. Fakturanett har lagt inn en makspris per måned. Du vil ikke måtte betale mer enn 499,- ved mye bruk av systemet. De månedene som du ikke bruker systemet koster det deg ingenting.

For brukere av fakturasystemet som før betalte 1490,- i året kan nå risikere å måtte ut med hele 5988,-. En kraftig prisoppgang med andre ord.

Vi har sammenliknet prisene til Fakturanett opp mot Cretica Faktura og Conta faktura, og under her ser du en oversikt over hvor mye det vil koste å bruke disse programmene. I denne sammenlikningen har vi tatt utgangspunkt i den billigste versjonen som Cretica Faktura og Conta Faktura tilbyr.

Funksjonaliteten som er vist her er hentet fra nettsiden til Fakturanett.

FunksjonFakturanettConta FakturaCretica Faktura
Billigste månedspris29,-107,5069,-
Send kopi av tidligere sendt faktura eller kreditnota på e-post.2,-3,980
Få melding om innbetaling ved bruk av KID.2,-0,-0,-
Sende faktura/tilbud++ på e-post7,-0,-0,-
Send EHF10,-9,66,-8,-
Sende faktura til inkassopartner34,-0,- (kan kun brukes med Contas egen inkassoløsning).0,-

Denne oversikten viser at ved få fakturautsendelser vil Fakturanett komme gunstig ut. Men ved bruk som gjør at en passerer en kostnad på 69,- i måneden vil Cretica Faktura være det smarte valget. Ved bruk av Fakturanett vil en passere dette beløpet når en har sendt 6 fakturaer med e-post.

Både Conta Faktura og Cretica Faktura tilbyr gratisversjonen av fakturasystemene sine. Ved utsendelse av 6 fakturaer i måneden vil Cretica Faktura komme best ut med 0,- i total månedskostnad.

Conta Faktura vil også være gratis, men det vil være mer arbeid forbundet med dette systemet da du ikke får sendt fakturaen gratis direkte fra systemet da dette vil medføre en kostnad på 3,98 per stykk, totalt 23,88,-.