Mange som leter etter et fakturaprogram ønsker gjerne at det skal være gratis, og som vår komplette gjennomgang av norske fakturaprogram viser så er det flere av de norske fakturaprogrammene som er akkurat det.

De fleste seriøse fakturasystemene som tilbyr en gratis versjon tilbyr også en eller flere betalings-versjoner av systemet, alt etter hva du ønsker og krever av funksjonalitet.

Ofte er det slik at gratisversjonen av fakturaprogrammet er en introduksjon til systemet, slik at du kan teste ut fakturaprogrammet i en begrenset versjon for så senere oppgradere når behovet melder seg.

Vi har her samlet 5 grunner til hvorfor du bør betale for fakturaprogrammet som du bruker, selv om det kanskje er en gratis versjon som tilfredsstiller dine ønsker og behov.

  1. Flere av fakturaprogrammene som er helt gratis blir sjeldnere vedlikeholdt og oppdatert. Dermed er det ikke sikkert at de følger alle lover og regler. Dette er som regel ikke tilfelle der du må betale for å bruke fakturasystemet.
  2. Når et firma eller en privatperson tilbyr et produkt gratis har de ingen incentiv til å fortsette utviklingen av systemet. Sjansen for at systemet plutselig er lagt ned er derfor større enn med et fakturasystem som du har betalt for.
  3. Gratis fakturaprogram tilbyr oftere dårligere kundestøtte enn det et betalingssystem vil gjøre. Du kan heller ikke forvente raskt responstid eller at innrapporterte feilrettinger blir ordnet.
  4. Som regel er det flere funksjoner tilgjengelig i et betalingssystem. Dette er ofte funksjoner som vil gjøre hverdagen din mye enklere.
  5. Dersom du ikke er villig til å betale for programvaren som du bruker i den daglige driften, hvorfor skal da dine kunder være villige til å betale for tjenestene som du tilbyr?

Det er spesielt punkt 5 vi mener du bør tenke over. Et komplett fakturasystem som f.eks. Cretica Faktura (Best i test), Debet eller Conta koster ikke mer ca 1500,- kroner i året. Det er en liten kostnad å betale for å få et sikkert og bra fakturasystem.

Bruk gjerne kommentarfeltet om du noen kommentarer på dette.