TK Faktura er et fakturaprogram som firmaet Totalkapital står bak. Totalkapital har også utviklet fakturasystemet BeeBills som vi tidligere har vurdert. Det er ingen tvil om at disse to systemene henger sammen. Både design og virkemåte er ganske likt. Hovedforskjellen er at TK Faktura blir promotert som et gratis fakturaprogram, noe som BeeBills ikke er.

Når vi testet BeeBills for en tid tilbake så oppdaget vi mange systemfeil og servere som reagerte veldig tregt. BeeBills kom veldig dårlig ut på hastighet i vår store test av fakturaprogrammer. TK Faktura derimot reagere mye raskere og har en grei og akseptabel hastighet.

Dessverre er det i dette systemet også mange småfeil. Summen av alle disse småfeilene trekker helhetsinntrykket ned.

Første feil kom under oppretting av bruker i systemet, da dukket det en feilmelding opp i nettleserens konsollvindu.

Når vi senere prøvde å logge inn i systemet så dukket det opp en ny feilmelding. Ikke bare er dette feil som «irriterer» brukeren, men de er også potensielt skadelige dersom en hacker kommer over de.

Vi kom oss inn i systemet til slutt men dette er er feil som utvikleren av systemet burde fått luket vekk for lenge siden, og iallefall før systemet ble lansert.

Når vi omsider fikk logget inn i fakturasystemet så kom vi til startsiden, eller kontrollpanelet som TK Faktura kaller det. Kontrollpanelet gir oss en grei oversikt over de fakturaer som vi har i systemet. Her er det også lenker til introduksjonsvideoer på hvordan komme i gang med systemet.

I hovedmenyen øverst på siden får en tilgang til de funksjoner som systemet tilbyr. Tanken bak dette gratis fakturasystemet er nok at det kun skal dekke det mest grunnleggende en trenger for å drive med fakturering. Du kan opprette kunder, varer og fakturaer, samt svært enkel registrering av timeføringer.

Du har og mulighet til å hente ut firmastatistikk som kan være relevant. Den mener vi er veldig nyttig, selv om det kanskje hadde vært naturlig at denne statistikken hadde blitt presentert lett synlig i kontrollpanelet.

TK Faktura har laget en mulighet for direktebetaling. Direktebetaling er at en åpner for at kunden skal kunne betale en faktura med kredittkort. Du må da ha en konto hos Stripe som er tjenesten som TK Faktura har integrert seg mot. Systemet lar deg enkelt sette dette opp. Denne nyttige funksjonaliteten er det så vidt vi vet kun TK Faktura og Cretica Faktura som tilbyr på nåværende tidspunkt.

I TK Faktura er det mulig å sende faktura på EHF. Det var ikke tilfellet i BeeBills når vi testet det. Det er nesten et krav at systemet har denne muligheten så her er det bra at TK Faktura har fulgt med i timen. Prisen 10,- for å sende  en EHF-faktura er heller ikke avskrekkende.

Konklusjon

Det er aldri bra at en opplever feil og ting som ikke virker i et datasystem. Det gjør en dessverre i TK Faktura. Dette er ikke nødvendigvis feil som er kritiske men de er garantert med på å øke kundeflukten fra systemet. En annen «irriterende» ting er blandingen av norsk/engelsk tekster rundt i systemet. Systemfeil og språkfeil trekker selvsagt ned helhetsinntrykket til systemet.

Andre «irriterende» ting er designfeil, disse blir spesielt synlige om en kjører systemet på mindre skjermer.

Som vi skrev innledningsvis så opplever vi systemet som raskt og responsivt og det er bra.

Dersom du ønsker et helt enkelt fakturasystem så er TK Faktura helt greit, Når det er sagt så er det flere andre fakturasystemet som også er gratis som tilbyr mye mer funksjonalitet. Her finner du en oversikt over flere fakturasystemer som alle har en gratis versjon tilgjengelig.

Informasjon

Lenke til nettstad: https://www.tkfaktura.no

Sikker tilkobling: Ja for det meste / ikke alle plasser

Jevnlig oppdatert: Ja

Laget av: Totalkapital AS

Siste sjekket: 28/04/2019