Det siste fakturasystemet som vi har testet er Nettgiro fra firmaet Bullyard Services. Nettgiro er forholdsvis nytt og et ukjent fakturasystem for de fleste. Fakturasystemet reklamerer med at det er gratis, og den eneste kostnaden er om du ønsker at de skal skrive ut og postlegge brevet for deg. Skal Nettgiro ta seg av postleggingen er prisen kr 45,- pr brev (eks. mva). Utsending av faktura på e-post er gratis.

For å kunne registrere seg i systemet må en oppgi et gyldig mobilnummer. Det samme mobilnummeret er brukernavnet som du logger inn med senere. Når du har registrert telefonnummeret får du tilsendt en verifiseringskode, som du logger inn med. Etterpå registrerer du dine personlige opplysninger.

Alle andre fakturasystemer på markedet lar deg registrere deg med e-postadressen, og det burde også Nettgiro få til. Vi regner med at det er gjort på denne måten for å forsikre seg om at brukerne er ekte, og at eventuelle tilleggstjenester som blir månedlig fakturert kommer til riktig person.

Etter at den tungvinte registreringen er gjennomført kommer vi omsider inn i systemet. En kommer da til en startskjerm som viser og gir deg tilgang til de funksjoner som er i systemet. Du kan opprette kunder, fakturaer og endre på noen firmainnstillinger.

Først starter vi med å bekrefte om firmaopplysningene er korrekte, samt vi legger til en egen firma logo på fakturaen.

Vi oppretter enkelt og raskt en kunde. Her kan du legge inn kundeopplysinger slik som navn, adresse, e-postadresse og et lite notat. Denne informasjonen kan du selvsagt senere endre.

Så skal vi opprette en faktura. Fakturaredigeringen lar oss legge inn opplysninger om varelinjer, fakturamottaker og noen enkle fakturainnstillinger. Underveis kan vi lagre fakturaen som en kladd, eller vi kan ta en forhåndsvisning om vi ønsker det. Når vi nå ønsker å sende denne fakturaen til kunden så har vi bare to valg, enten på e-post eller vi brevpost som koster 45,-.

Vi finner ingen muligheter for å laste ned fakturaen og sende den selv, eller skrive den ut. Det er heller ingen muligheter for å sende faktura som EHF. Etter at fakturaen er sendt kan du enkelt registrere en innbetaling på den, innbetalingen trenger ikke å være på hele beløpet.

Har du opprettet eller gjort noe feil under opprettingen av fakturaen kan du enkelt opprette en kreditnota.

Du får presentert en enkel skjerm som viser alle fakturaer filtrert på årstall. Denne er ryddig og gir deg den informasjonen du trenger. Du kan enkelt trykke på knappen til høyre i fakturalinjen for å få tilgang til innbetaling og nedlastning av fakturaen.

Konklusjon

Vi hadde store forhåpninger da vi oppdaget dette systemet. Det har en flott grafisk profil og brukergrensesnitt. Muligens det beste på markedet. Det er enkelt og navigere seg frem og tilbake og det er bortimot umulig å gjøre noe feil.

Samtidig er programmet veldig mangelfullt når det kommer til funksjonalitet. Listen over funksjoner som vi mener må være med og som mangler er lang, men vi kan nevne noen. Ingen støtte for KID eller EHF. Ingen eksport/import muligheter og ingen mulighet for repeterende / gjentakende fakturering++.

Holder funksjonaliteten som vi har nevnt over så er dette et greit og gratis alternativ som du kan bruke. Men vil du ha et fakturasystem som er fremtidsrettet, ha tilgang til rapporteringer, firmatilganger og flere muligheter for fakturering så er ikke dette systemet for deg.

Informasjon

  • Lenke til nettstad: https://www.nettgiro.no
  • Sikker tilkobling: Ja
  • Jevnlig oppdatert: Uvisst
  • Laget av: Bullyard Services
  • Siste sjekket: 30/12/2018