Nå har eg den siste tida testa ut fleire av dei norske fakturasystema som er på markedet. Då eg ikkje har nokon føresetningar eller ønske om å føre regneskap (dette tar eit rekneskapsfirma seg av) var det kun reine fakturaprogram eg testa ut.

Ved hjelp av Google er det ikkje vanskeleg å finne fram til fakturaprogram. Conta Faktura og SendRegning er dei som oftast dukker opp i søkeresultata. Eg har leita litt djupare og funne fram til fleire andre gode system.

Dei fleste programma som eg testa var eller hadde ein gratis versjon tilgjengeleg. For å få full tilgang til alt av funksjonalitet måtte eg som regel oppgradera til ein betal versjon. Betalversjonane på dei fakturaprogramma som eg testa låg på mellom 500 og 2000 kr året, alt etter kva behov eg var på jakt etter.

Etter lang og grundig testing var det tre system som valet sto mellom

Det var fakturasystema Debet FakturaCretica Faktura og Conta Faktura

Desse tre systema hadde alle det som eg var på jakt etter, var lette å bruke og hadde ein grei prissetting.

Valget mitt er:

Sjølv om alle tre systema er meir en gode nok til det som eg skal bruke dei til, var det likevel eit system som skilte seg ut.

Systemet gav meg frå starten ein god «magefølelse» og eg fant meg raskt til rette i systemet. Systemet har ein grei pris og er spekket med funksjonalitet.

Valget mitt er uten tvil Cretica Faktura.